ویژگی های لباس کار مناسب با شغل

هر کسی باید در محل کار خود از لباس کار مناسب استفاده کند. اما چیزی که بیش از همه اهمیت دارد، انتخاب لباس کار متناسب با شغل افراد است. شرایط محیط کاری باعث می‌شود که فرد نتواند از هر لباسی استفاده کند. به همین دلیل، هنگام انتخاب لباس کار یک شخص، باید به شغل او […]

هر کسی باید در محل کار خود از لباس کار مناسب استفاده کند. اما چیزی که بیش از همه اهمیت دارد، انتخاب لباس کار متناسب با شغل افراد است. شرایط محیط کاری باعث می‌شود که فرد نتواند از هر لباسی استفاده کند. به همین دلیل، هنگام انتخاب لباس کار یک شخص، باید به شغل او توجه شود و متناسب با شغل فرد، بهترین نوع لباس کار اعم از لباس کار یکسره، لباس کار دوبنده، لباس کار دو تکه و غیره انتخاب شود.

همچنین مواردی مانند رنگ لباس کار، طرح لباس کار، جنس لباس، ویژگی‌های لباس کار باید متناسب با شغل و نقش هر فرد در شرکت باشد. در غیر اینصورت، لباس کار ممکن است به اندازه کافی نتواند نقش خود را که حفظ سلامتی کارمند است، ایفا کند.

چرا باید از لباس کار متناسب با شغل در هر فعالیت استفاده کرد؟

تمامی مشاغل از لباس کار مردانه خاصی استفاده می‌کنند. در مشاغلی که محیط اداری و رسمی دارد، کارمندان از لباس کار خاص خود استفاده می‌کنند که در درجه اول برای راحتی کارکنان، سپس ایجاد نظم و یکپارچگی در شرکت و در برخی موارد برای برندینگ شرکت و سازمان استفاده می‌شود.

در مشاغلی که بیشتر عملیاتی هستند، حفظ جان و تامین امنیت فرد در اولویت قرار دارد. در چنین شرایطی باید استاندارد لباس کار مطابق با تعریف جهانی آن رعایت شود. همچنین لباس کار می‌تواند موجب شناسایی کارمندان از افراد متفرقه شود. استفاده از لباس کار مناسب هر شغل، می‌تواند برای معرفی شرکت و سازمان مناسب باشد. علاوه بر آن، نوعی بازاریابی و معرفی محصول یا خدمات نیز به شمار می‌آید.

افرادی که در شرایط آب و هوایی دشوار کار می‌کنند، باید لباس کار مناسبی داشته باشند تا به راحتی بتوانند خود را با شرایط محیط وفق دهند. به همین دلیل هر سازمانی باید شرایط کاری خود را ارزیابی کند و سپس متناسب با آن شرایط لباس کار مخصوص، برای کارمندان خود تدارک ببیند. استفاده از لباس کار متناسب با شغل هر فرد علاوه‌بر مسائل ایمنی و حفظ و تضمین سلامتی شاغلان آن حرفه باعث راحتی و آراستگی کارکنان در محیط کار نیز می‌شود.

چرا باید از لباس کار متناسب با شغل در هر فعالیت استفاده کرد؟

لباس کار متناسب با شغل، چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

یکی از مهم‌ترین مسائلی که هنگام انتخاب لباس کار باید در نظر بگیرید، این است که لباس کار متناسب با شغل چه ویژگی‌هایی داشته باشد تا بتواند از جان افراد محافظت کند. عوامل زیادی در تعیین ویژگی‌های لباس کار مناسب تاثیر دارند که در زیر به چند مورد اشاره می‌کنیم:

جنس پارچه
برای هر کاری متناسب با شرایط محیط کاری، باید از جنس پارچه خاصی استفاده شود. اما در حالت کلی، جنس پارچه باید کیفیت خوبی داشته باشد و در برابر عوامل مختلف، بادوام باشد. در لباس‌های مخصوص کار از پارچه‌های پلی استر پنبه، ویسکوز، کتان، فلامنت و یا ترکیبی از آنها استفاده می‌شود. در انتخاب جنس پارچه باید دمای محیط کار نیز در نظر گرفته شود. لباس گرم در محیط‌های گرم و مرطوب باعث کلافگی و عدم تمرکز خواهد شد.

مواد اولیه مورد نیاز در تولید لباس کار متناسب با شغل
منظور از مواد اولیه شامل نخ دوخت، دکمه، زیپ و غیره است. تمامی چیزهایی که در تولید یک لباس کار مرغوب استفاده می‌شوند، باید متناسب با شغل فرد باشند. به عنوان مثال، در لباس کار برقکار نباید از زیپ و یا دکمه فلزی استفاده کرد. همچنین کلیه این مواد اولیه باید از کیفیت بالایی برخوردار باشند که در طولانی مدت بادوام باشند.

مدل دوخت
مدل دوخت لباس باید با توجه به شغل فرد انجام شود. مطمئناً نحوه دوخت لباس کار برای زنان با مردان تفاوت دارد.

اندازه و سایز لباس کار متناسب با شغل
فرد باید هنگام پوشیدن لباس کار احساس راحتی داشته باشد، به همین دلیل لباس باید متناسب با اندازه و اندام فرد طراحی شده باشد.

توجه داشته باشید که ویژگی‌های لباس کار خوب به این موارد منتهی نمی‌شود، بلکه:

لباس کار باید قابل شستشو باشد و به راحتی چروک نشود.

فرد بتواند در شرایط مختلف، احساس خوبی با لباس خود داشته باشد.

پوشیدن و درآوردن لباس کار باید به راحتی قابل انجام باشد.

چه لباس کارهایی متناسب با مشاغل مختلف وجود دارد؟

امروزه تقریباً برای هر شغلی لباس کار مخصوص وجود دارد. زیرا بیشتر کسب و کارها به اهمیت استفاده از لباس کار یک‌ شکل پی برده‌اند. بنابراین هر سازمان و شرکتی با انتخاب لباس کار مناسب برای کارکنان خود، در تلاش برای ایجاد وجهه اجتماعی و همچنین تبلیغ برای کسب و کار خود است.

لباس کار کارگری: لباس کار متناسب ا شغل کارگری یا خدماتی که در شرکت‌ها و سازمان‌ها برای کارمندان استفاده می‌شود، دارای جنس‌ها و مدل‌های مختلفی هستند. این نوع لباس کار ممکن است از پارچه‌های مختلفی مانند پلی استر، پنبه، پلی استر پنبه، کتان، لی و غیره ساخته شود.

لباس کار مهندسی: لباس کار مهندسی باید کاملا عایق بوده و از جنس مرغوبی ساخته شود. بسته به نوع شغل فرد، لباس کار مهندسان باید ضدآب، ضد مواد شیمیایی، ضد حرارت، عایق گرما و سرما و غیره باشد.

لباس کار جوشکاری: در لباس کار جوشکاری از پارچه‌های لی و کتان خالص (کتان با درصد نخ بالا) استفاده می‌شود. این نوع پارچه‌ها می‌توانند در برابر حرارت مقاومت کنند و طول عمر لباس نیز بیشتر است.

لباس کار خلبانی: لباس کار خلبانی در اصل یک لباس یکسره است که از جنس پارچه فلامنت کجراه ساخته می‌شود. این لباس برای مکانیک‌ها و افرادی که با روغن و یا مواد شیمیایی سروکار دارند، بسیار مناسب است زیرا می‌تواند در برابر اسیدها، انواع مواد شیمیایی، آب، روغن و غیره مقاومت کند.

لباس کار دوبنده: لباس کار دوبنده در اصل یک سرهمی است که از ترکیب رنگ‌های مختلفی ساخته می‌شود. این لباس کار باید دارای جیب‌هایی برای قرار داردن لوازم ضروری باشد.

لباس کار مکانیکی: لباس کار متناسب با شغل مکانیکی یک لباس یکسره بوده و همچنین برای راحتی‌ کار باید از لباس کار آستین کوتاه و یا بدون آستین استفاده کنید.

لباس کار صنعتی: از لباس کار صنعتی معمولا در صنایع گاز و پتروشیمی، نفت، معماری، عمران، راهسازی و معدن، خودرو و غیره استفاده می‌شود. در این نوع لباس کار می‌توان از ترکیب رنگ‌های متنوعی استفاده کرد.

جمع بندی

لباس کار معرف شخصیت اجتماعی شما خواهد بود و در شرکت‌های بزرگ، لباس کار متحدالشکل اولین و کم‌هزینه‌ترین تبلیغ برای شرکت به‌شمار می‌رود. در انتخاب لباس کار، باید به نکات مختلفی دقت داشته باشید از جمله نوع پارچه، دوام آن، تناسب لباس با خطراتی که در محیط کار با آن روبه‌رو هستید، در کنار این عوامل راحتی لباس را نیز فراموش نکنید. برای قیمت مناسب لباس کار حتما از تولیدی لباس کار خرید را انجام دهید.

دسته بندی: سایر برچسب ها:

به اشتراک بگذارید :

مطلب قبل و بعد
مطالب مشابه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد